E-kirjoissa on monia etuja tavallisiin kirjoihin verrattuina, vaikka toki tavallisillakin kirjoilla on vielä vankka kannattajajoukkonsa. Ensinnäkin e-kirjat ovat ympäristöystävällinen valinta. Toiseksi niitä on helppo kuljettaa mukana vaikka tuhansien sivujen verran. Vertaa tilannetta, jossa olet lähdössä lomamatkalle ja haluaisit ottaa perinteisiä kirjoja mukaan siten, että sinulla olisi luettavaa tuhansia sivuja. Matkalaukkusi täyttyisi hyvin pian! Ja olisi painava! Kolmanneksi e-kirjat peittoavat perinteiset kirjat usein myös edullisemmalla hinnallaan. Millaisia kirjoja sitten suosittelemme informaatioteknologiasta kiinnostuneille lukijoille? Nappaa tästä artikkelista talteen keräämämme kattava lista!
Marko Gargentan ja Masumi Nakamuran e-kirja Androidista kiinnostuneille lukijoille
Ensimmäinen suosittelemamme e-kirja on Marko Gargentan ja Masumi Nakamuran vuonna 2014 julkaistu Learning Android, joka pureutuu nimensä mukaisesti Androidin saloihin. Kirjan kannessa komeilee viisaan näköinen pöllö, joka onkin oivallinen opas lähdettäessä tutustumaan lähemmin Android-laitteisiin.
Muita suosittelemiamme e-kirjoja
Toinen suosituksemme on Martin Abrahamin Encyclopedia of Sustainable Technologies. Kirja on julkaistu vuonna 2017 eli se edustaa alan uusinta uutta kirjallisuutta. Kolmantena e-kirjana suosittelemme Maurizio Di Paolo Emilion Microelectronic Circuit Design for Energy Harvesting -nimistä kirjaa. Myös tämä kirja on julkaistu vuonna 2017 eli sekin edustaa alan uusinta uutta tietoa. Myöskin vuonna 2017 julkaistu Shepard Michaelin, Venkatesan Chendrayan, Talaat Sherifin ja Blawat Brentonin e-kirja PowerShell ansaitsee suosituksemme.
Koska informaatioteknologia on alati muuttuva ala, jossa haasteena on pysyä ajan hermolla, suosittelemme pienellä varauksella myös vuonna 2008 julkaistua Software Product Management and Pricing -nimistä kirjaa. Kirjan ovat kirjoittaneet Hans-Bernd Kittlaus ja Peter N. Clough.
Suomalainen kirjasuosituksemme
Jos kielitaitosi ei riitä englanninkielisen tekstin lukemiseen ja jos muutenkin suosit e-kirjojen sijaan perinteisiä kirjoja, mutta informaatiotekniikka kiinnostaa sinua, niin suosittelemme sinulle Antti Wiion kirjaa Kun informaatiotekniikka muutti maailmaa. Kirjan on julkaissut vuonna 2010 Deltakirja. Kyseessä ei ole aivan perinteinen tietotekniikkakirja tai edes perinteinen historiankirja, vaan tarinan muotoon kirjoitettu kirja informaatioteknologian suurista mullistuksista. Kirjan lähestymistapa on tavallisuudesta poikkeava, mutta se luo mielenkiintoisen katsauksen informaatioteknologiaan. Tätä lukukokemusta kuvaillaan aiheestaan huolimatta erityisen rennoksi.